Co s dýní po Halloweenu

Dýňové chipsy jsou ideální alternativou bramborových lupínků. Je to super pochoutka na oslavu s přáteli nebo jen tak na zobání k televizi.

Některé recepty jsou tak jednoduché, až se tomu nechce věřit. A tento recept určitě stojí za vyzkoušení.

 

Sezamové dýňové chipsy

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 10 minut
Doba schnutí: 12 hodin

Ingredience

  • dýně
  • sůl
  • olivový olej
  • černý sezam

4-850x598

Příprava:

Dýni omyjte a nakrájejte na proužky pomocí škrabky na brambory. Vařte je v páře asi 10 minut.
Nechte vychladnout, potřete je olivovým olejem, posypte špetkou soli, umístěte na sušičku a pečte. Během pečeení jednou otočte.

Krátce před koncem posypte sezamovým semínkem. Můžete použít také tymián nebo rozmarýn, který tyto chipsy krásně provoní a dodá jim skvělou chuť.

2-2-567x850

Náš tip:

Pětipatrová sušička na potraviny s víkem, která efektivně suší ovoce i zeleninu a zachovává nutriční hodnoty potravin po dlouhou dobu.

Doporučujeme koupit zde

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *